www.falura.hu - Ismerjük meg a globális kaszinó (világgazdaság) szabályait, szemfényvesztését


Emberek milliói próbálnak megoldani súlyos gazdasági, társadalmi és környezeti problémákat világszerte. Milliárdok próbálnak tisztességesen részesülni munkájuk gyümölcséből. Nem fog menni, amíg meg nem értik a jelenlegi torz pénzrendszer alapját (legjelentősebb hatásait), amíg rá nem jönnek, hogyan tévesztették meg 314 éven át a közgazdászokat, és ezáltal az egész társadalmat. "A lényeges problémákat nem oldhatjuk meg ugyanazon a gondolkodási szinten, mint ahol megteremtettük őket."
(Albert Einstein)

A főáramú közgazdaságtan összgazdasági folyamataival és a monetáris politikával foglalkozó ágai súlyosan manipuláltak, értelmetlen alapokra épültek (pontosabban a vagyonkoncentráció és a társadalom kiszolgáltatottságának növelésére). Ez meredek állítás, de (közgazdaságtankönyvekből, cikkekből és célirányos kérdésfeltevésekkel) bárki eldöntheti, hogy ez a helyzet, vagy sem:
A főáramú közgazdaságtan ezen értelmetlen és megtévesztő alapokra épült. Ilyen alapokra felhúzott bármilyen épület ezer veszélyt jelent a társadalomra. Szétveri a környezetet és a társadalmat, miközben úgy tesz, mintha segítené és stabilizálná azokat.
A közgazdaságtan és más tudományok mûvelői is kritizálták ezt, de nem eleget. A GDP-t célként, érvként vagy a jólét mutatójaként használó elterjedt álláspontban egyébként az 1. és 2. kifordult szemlélet egyszerre jelenik meg (amellett, hogy a környezetszennyezés a pozitív oldalon jelenik meg, nemritkán duplán). A lekevésbé értett probléma (és nagyrészt az 1-2. fenntartója) viszont a 3., a torz pénzrendszer.
a TV és Parlament mellett figyeljünk a Közgázra és az MNB-re A TV és Parlament mellett figyeljünk a Közgázra és az MNB-re !

Az oktatásba az értelmes szemlélet még nem szivárgott be. Ez azonnali beavatkozásért kiált. A bankrendszer, a főáramú média, a közgazdaságtan jelenlegi főpapjai és a politikai "elit" változatos eszközökkel , és e célra rendelkezésre álló hatalmas forrással próbálnak lejáratni mindenkit és mindent, ami ennek az alapos korrekciójával kapcsolatos. A "dezinformációs" társadalom még nem tanulta meg, hogyan kell átvilágítani a politika és a törvények indoklására felhozott ideológiákat, és megkülönböztetni a látványosan tálalt, de álságos alapvetésekre épülő ideológiákat a társadalmi, emberi és környezeti értékeket figyelembe vevő elméletektől és modellektől. A közgazdaságtan reformja a társadalom legsúlyosabb, legsürgősebb és legégetőbb problémája. Anélkül, hogy széles körben megértjük az alapok fent vázolt problémáit, esélyünk sincs élhető és fenntartható társadalom és környezettudatos gazdaság kialakítására. Cinikus, és értelmiségihez méltatlan az a hozzáállás, hogy "ez nem az én dolgom, oldja meg más". Látható, hogy akiknek dolga lenne, azok nem képesek az adott finanszírozási (állásfüggőség, támogatások, stb...) és információs (média, politikai) környezetben megoldani. Ugyanis az egész szemfényvesztést éppen az tartja fenn, hogy "eladható": a közgazdaságtan elemeinek és következtetéseinek vizsgálata nem kerül ilyen szempontok szerinti átvilágításra, és a társadalom pedig elfogadja a fényezett, de rossz alapokra épített következtetéseket és szenvedi ezek következményeit.
A civilizációnk érdekében minden szellemi (és promóciós) segítséget meg kell adnunk azoknak, akik a manipulált közgazdaságtan átfésülésén dolgoznak, a társadalom és környezet értékeit figyelembe vevő tudomány létrehozásán. Ideje széles körben felismerni, hogy ez az egyetlen járható út.
Az emberek többsége rosszul tudja, hogyan keletkezik a pénz. A közgazdászoknak a pénzmultiplikátor mechanizmus alapjait megtanítják, a következményeit lényegében nem vizsgálják. Konkrétan egy hibás képletet tanítanak (igazából csak említenek, mert a levezetést vizsgán nem kérik: a hibát sokan felismernék, ha gondolkodnának rajta), ami elrejti a gazdaság legjelentősebb hatását. A hibás szemléletet átveszi a politika, a sajtó. Látványos, hogy mennyire nem tudják kezelni a helyzetet. Hát ezért.
Az állításaink pontokba szedve. Kérje meg szakértő ismerőseit ill. véletlenszerûen választott közgazdász egyetemi tanárokat, (akiknek az a dolguk, hogy a tudományterületükön a tévedéseket tisztázzák!), hogy mellébeszélés nélkül konkrétan a mi állításainkról nyilatkozzanak (egyébként rosszándék nélkül, de felületesen általában azt hiszik, hogy megcáfolták, de ha leírják, rájöhetnek, hogy nem a mi állításainkat cáfolták meg, hanem a sajátjaikat, amikről azt hitték, hogy ekvivalensek). Nagyon fontos, hogy kivétel nélkül minden pontról nyilatkozzanak.
www.falura.hu