www.falura.hu - Ismerjük meg a globális kaszinó (világgazdaság) szabályait, szemfényvesztését


A világ legnagyobb titkát nem páncélszekrényben őrzik. Hanem zajban. Félrevezetik az embereket a mechanizmus lényegével és következményeivel kapcsolatban. Hogyan lopnak Magyarországon háztartásonként kb. évente 1 Millió forintot úgy, hogy nehéz azonosítani a tolvajt ? Ráadásul ezt az egész világon hasonlóan csinálják, a világ vagyonát leginkább ez koncentrálta. Ezért nem mûködik a demokrácia. A törvények a vagyonkoncentrációra vannak kialakítva, az emberi és környezeti értékek helyett. Esélyünk sincs, hogy a problémáinkat megoldjuk (adósság, nyomor, munkanélküliség, környezetkárosodás, társadalmi viszályok) amíg ezt a legnagyobb problémát nem kezeljük.
A történelem egy jelentős alakja szerint az emberek többsége mentálisan képtelen megérteni a mechanizmust, amiáltal szép lassan elveszik a munkája gyümölcsét és a vagyonát. Szerintünk az emberek többsége igenis képes megérteni, csak azért nem érti, mert ügyesen félrevezetik. Persze mindenki maga dönti el. Bizonyítsa be, hogy ÖN NEM mentálisan képtelen megérteni a trükköt !
A pénz túlnyomó részét magánbankok teremtik a hitelezéseik során. Ez nem titok, nem is szükséges részleteznünk, megtalálható a neten, közgazdaságtankönyvekben, rendeletekben: pénz multiplikátor, részleges tartalék, pénzteremtés. (money multiplication, reserve ratio requirements, money creation). Pl. Magyarországon a tartalékráta 5%, vagyis a magánbankrendszer meg20-szorozhatja az MNB által kibocsátott készpénz és elektronikus pénz ("banki tartalék") mennyiségét.
Akkor mégis, mi benne a titok ? A mechanizmus lényege, és következményei ! A közgazdaságtankönyvekben a mechanizmus úgy van bemutatva, hogy abból a lényeget megérteni nem lehet. A biztonság kedvéért elhitetik a közgazdászokkal, hogy a bankrendszer haszna = Pénzmennyiség * (hitelkamat - betetikamat). Ez a "kamatmarzs képlet". Ennek semmi köze a valósághoz. Ugyanis a bank nem a pénz után szed kamatot, hanem az adósság után. A megtévesztő és hibás összefüggést hibás levezetésből hozzák ki: nem a rendszert nézik, hanem időben és térben leszûkítve egy pontra (mintha 0 futamidejû hitelek lennének).
A VILÁG LEGNAGYOBB TITKA

Sírjunk vagy nevessünk ? A rossz hír, hogy a politikában (aminek a nép számára előnyös stratégiát kellene kidolgoznia), és a médiában (aminek a véleményezés a feladata) senki nem érti a fentieket, a gazdaság legjelentősebb hatását (ill. aki érti, szándékosan megtéveszt, elhallgatja). Szinte hihetetlen, hogy így van, mégis, tény. Hogy értenék, amikor a közgazdászokat is sikeresen megtévesztik ezzel kapcsolatban ? Ha megértjük a mechanizmus lényegét, akkor teljesen nyilvánvalóvá válik, hogy nem értik, és ezért esélyük sincs helyes diagnózis felállítására (egyre mélyebb függőségbe taszítva az országot). Olyan, mintha integrálni próbálnának, miközben az összeadást sem értik. Nem fog menni! Ezért áll a világ úgy, ahogy. A vagyonkoncentrálók meg röhögnek a markukba, hogy a nép még mindig beveszi ezt a régi trükköt. Tapasztalatból tudják, hogy amíg a tömegtájékoztatásban dolgozók is félre vannak vezetve (akik a munkavállalóik, tehát ezt munkafelvétel során biztosítható), addig a nép is félre lesz vezetve, mert felületes: nem képes alaposan szelektálni, érveket-logikát-tényeket megvizsgálni (tájékozódni).
A jó hír, hogy ha elég sokan megértik, akkor már lehet kezelni azokat a problémákat, amik ma lehetetlennek látszanak. Tudom, hogy nehéz elképzelni, hogyan vezettek félre szinte mindenkit. Tény, hogy félrevezettek. Amint ennek ismeretében tudatosan alaposabban igyekszik megfigyelni a világot, kritikával fogadva a médiából áramló infot, sokat olvas, szép lassan ki fog rajzolódni a helyzet. Tudnunk kell, hogy aki a fentieket nem veszi figyelembe, a legjobb szándék mellett sem képes a gazdaságot és a történelmet korrektül bemutatni, ill. a kisbefektető számára előnyösen befektetni. Ez igencsak leszûkíti a források számát, és a kevés maradékot is kritikával kell fogadni. Élete legnagyobb élménye lesz, amennyiben érdekli, hogy a világ hogyan mûködik. Látni fogja, hogy a hivatalos történelemből lényegében kimaradt a (motiváció és gazdasági hatalom szempontjából) legjentősebb tényező, a magánbankrendszer. Még az USA magánbankokból álló központi bankja, a Federal Reserve is ! Úgy látszik, a finanszírozó el tudja érni, hogy olyan beállításban válogassák és mutassák be az információt (híreket, történelmet, közgazdaságtant, stb...), ami számára kedvező.

Az adósságteremtés trükkje pontokba szedve
www.falura.hu